Saturday, April 17, 2021

Магична приказна

Зората скришум се искрадува од прегратките на ноќта, за да го земе в пазуви блескавото сонце и да отрча прва да и го погали...

Поезија за убав ден: „Ти подарив внуки“

Ти подарив внуки што бескрајно те љубат, што везден те зборат, што за тебе горат.   Ти подарив уште две љубовки, за нив да се грижиш тие да си растат додека ти...

Поезија за убав ден: „Траги во сонот“

Траги во сонот Толку бевме блиску, а толку сме далеку... толку бевме големи, а сепак мали... толку бевме гласни, а сепак тивки.... толку бевме силни, а сепак кршливи...

Мачка си ја спасила фамилијата во 1963 година

Еј, моја Цицо и по педесет и три години јас те спомнувам. Многу си ја сакав. Мојата мачка Цица беше рамноправен член на нашето...