Friday, March 5, 2021

Тој бакнеж кралски печат остави во Универзумот.​..

ПОД ЧАДОРОТ НА ВЕНЕРА  Нога пред нога,​на јаже од коноп​и во хармоничен ритам,​две поинте чевличиња​весело чекореа низ Млечниот пат.​Дур балерината во розов...

Коренот на секое зло, е нашето молчење…

Едукацијата не треба да е селективна. Не само ќерката. И не само синот. Едукацијата треба да важи за сите деца подеднакво, како...

И ништо повеќе не е важно​ се дур усните се сладат...

ЉУБОВЕН ПАРФЕМ  Разбудени чувства, ​со мирис на патчули и сандаловина,​прекриени со превез од мошус и кора од портокал, ​на дожд...

НЕ СИ САМА!

Како девојка, идна жена, сопруга и мајка, имам право да ги подржам сите девојки, жени, сопруги и мајки што го поттикнаа ова...

Метаморфоза

Ослободи ја ​твојата душа,​потисната и нагмечена во кожурец тесен,​исчисти ја од пајажини,​сошиј и панделки,​украси ја,​разубави ја,​разгали ја.​Прочитај и книга,​направи и силно, црно...

Колку пати сте си рекле “Јас се заљубив”? Многупати…

Многу пати низ животот сме си рекле " јас се заљубив". Како е можно тоа?! Да ме прашаше некој тогаш немаше да знам да...

Уште како мала бев имуна на глупости…

Е среќо, важно е да си секогаш различна. Јас знам дека сум. И никогаш нема да кажам дека сум посебна. Посебен е...

На бал со кралот

На пергамент стар,​слова украсни со мастило црно,​извезени со пауново перо,​егоистични,​нарцизиозни,​на бал со кралот повикуваа.​На таа голема свеченост,​стокмени,​накитени,​напудрени,​обвиени со мирис на сандаловина и...

Тогаш кога дождот ќе те поколеба да се откажеш од своите...

Тогаш кога дождот ќе те поколеба да се откажеш од своите замисли и планови, твојот младешки дух остарел предвреме. Во тебе има само малку...

Ти ми остави невидлив жиг на градите

Ти ми остави мисла. Ти ми остави семе на љубов да израсне на поле без чувства. Ти ми остави исполнетост...а пак во...