Friday, May 14, 2021

Женски копнеж кој пулсира во градите…

Џез жена​​Со разнишана нота​телото и зборува за љубов,​како летно време што се буди​со мешавина од мириси на утро,се протега триејќи ги дланките​создава...

РУСОКОСА

РУСОКОСА Ој ти моме ​мило драго,​витка става​гајтан веѓи​крупни очи и​усни ко јаготка зрела.​Дај излези на чардакот,​да ти видам бело...

Сѐ уште си ми ѕвездена прашина, распослана низ душава…

Сѐ уште постоиш како ѕвездена прашина падната на моите капаци.Не тежиш…Само ми помагаш лесно да ги затворам очите…и да сонувам.Сѐ уште некаде...

Секоја капка роса, солза исплакана.​..

РОЗА Скини ја најубавата роза од твојата градина ​И на портите дојди и подари ми ја.​Но те замолувам, сакам...

Тој бакнеж кралски печат остави во Универзумот.​..

ПОД ЧАДОРОТ НА ВЕНЕРА  Нога пред нога,​на јаже од коноп​и во хармоничен ритам,​две поинте чевличиња​весело чекореа низ Млечниот пат.​Дур балерината во розов...

Коренот на секое зло, е нашето молчење…

Едукацијата не треба да е селективна. Не само ќерката. И не само синот. Едукацијата треба да важи за сите деца подеднакво, како...

И ништо повеќе не е важно​ се дур усните се сладат...

ЉУБОВЕН ПАРФЕМ  Разбудени чувства, ​со мирис на патчули и сандаловина,​прекриени со превез од мошус и кора од портокал, ​на дожд...

НЕ СИ САМА!

Како девојка, идна жена, сопруга и мајка, имам право да ги подржам сите девојки, жени, сопруги и мајки што го поттикнаа ова...

Метаморфоза

Ослободи ја ​твојата душа,​потисната и нагмечена во кожурец тесен,​исчисти ја од пајажини,​сошиј и панделки,​украси ја,​разубави ја,​разгали ја.​Прочитај и книга,​направи и силно, црно...

Колку пати сте си рекле “Јас се заљубив”? Многупати…

Многу пати низ животот сме си рекле " јас се заљубив". Како е можно тоа?! Да ме прашаше некој тогаш немаше да знам да...