Оваа доблест може скапо да го чини вашиот љубовен однос или брак!

Кога постои сериозна пречка на вашиот љубовен пат, вообичаено мислите дека ако ја поминете што е можно побрзо и продолжите понатаму, толку ќе е подобро.

Се чини дека оваа навидум позитивна навика всушност предизвикува поголема штета отколку што е корисна, а сега е и научно докажано.

Со други зборови, предвременото простување на минатите гревови и грешки може да има штетни ефекти врз вашата врска, особено во случај ако лицето кое простува не е подготвено да го стори тоа веднаш, но го прави тоа, бидејќи сака да се зачува љубовната врска. Дури и ако никој не го споменува минатото, партнерот кој е повреден, најверојатно, ќе биде скандалозен за нешто неповрзано и едноставно, оставајќи го другиот партнер збунет и фрустрирани.

Така, во пракса, однесувањето за кое се претпоставува дека е најздраво за нашите односи, всушност, се покажа како доста деструктивно кога проблемот не е навистина решен од двете страни.

Решение е решавање на проблемот и искрена комуникација за неговите последици, бидејќи така е помалку веројатно дека ќе се појави истиот проблем во иднина.

loading...