Тешка љубов, љубов по секоја цена, забранета љубов, недговарна љубов… не е љубов!

Сите знаеме дека љубовта е бојно поле, но дали за секоја љубов е достојна борба? Веројатно не. Не секоја љубов е иста, и затоа често се прашуваме каква е љубовта. Можеби не секоја љубов е права, но тоа не значи дека не е чиста и вредна. Вистинската љубов е едноставна. Не е секогаш лесна, но не треба да се чувствува постојан притисок. Кога ќе одлучите да градите иднина со некого, утврдете ја хармонијата меѓу сите спротивности, тоа значи дека вистинска љубов ви се случува на вас и дека таа е вистинската личност за вас. На таквата врска треба да работи и да инвестира, затоа што вреди! За таква љубов мора да се борите!

Тешка љубов,  љубов по секоја цена, забранета љубов или неодговорна љубов не заслужува борба!

Само вистинската љубов е таа за која треба да се борите. Зашто љубов не е да страдате, да бидете совладани и да се натпреварувате…

loading...