Во животот треба да се секираш само за две нешта…

Во животот треба да се секираш само за две нешта:

Дали си здрав или си болен.

Ако си здрав немаш за што да се секираш.

Ако си болен само за две работи треба да се секираш:

Дали ќе оздравиш или не.

Ако оздравиш тогаш немаш за што да се секираш.

Ако не, само за две нешта треба да се секираш:

Дали ќе одиш во пеколот или во рајот.

Ако одиш во рајот тогаш немаш за што да се секираш.

Но, ако одиш во пеколот, ќе бидеш толку зафатен поздравувајќи се со своите пријатели така што ќе немаш време да за грижа.

Затоа, зошто да се секираш?

Биди среќен!

 

 

 

loading...