Дали да и верувате на новата колешка?

Сакате да дознаете дали некоја личност која тукушто ја запознавте е сигурена, и колку отворено можете да разговарате со него или неа?

Вие сте во иста канцеларија со нов колега или колешка, и таа личност започнува разговор. Имате мало отстапување па започнувате пријатен дијалог, и покрај сè, почнувате да чувствувате дека си кажувате малку блиски рабти… Дали оваа личност е некој со кого може да се зборува отворено и без двоумење? Како можете дури да го знаете тоа?

“Вашата перцепција за другите открива многу за вашата личност. Кога гледате  позитивно тоа ги открива вашите позитивни квалитети и мисли”

“Кога постои тенденција да се видат другите луѓе во негативно светло тоа покажува дека постојат големи шанси дека мака мачите со депресија и некои други ментални нарушувања”

Постојат магични прашања кои може да ви кажат уште на самиот почеток со каква личност си имате работа.

Останавте сами со новата колешка или новиот колега? Вашето тајно оружје може да бидат следниве прашања: “Кажи ми, како да ти се допаѓа тука, досега?” “Како ти се допаѓа да работиш со (а потоа и името на колега или шеф)?”

Не бидете недоверливи, но кога тоа ви е важно и ви требаат брзи индикатори – одговорите на овие прашања можат да ви дадат добро водство. Луѓето обично ги гледаат своите карактеристики во други.

 

loading...