Дали знаете што се случува со телото ако не се туширате редовно?

Повеќето луѓе се под туш најмалку 5 пати неделно. Дали некогаш сте се запрашале што ќе се случи ако престанете да туширате редовно?

Очигледно е дека прво ќе се соочите со непријатните мириси, но се покажало дека по некое време организмот се навикнува на оваа состојба.

Непријатните мириси се први на листата на проблеми предизвикани од не-туширање, но тие се само врвот на ледениот брег. Дознајте што го очекува вашето тело ако се откажете од основната хигиена.

  1. Кожни проблеми
  2. Инфекции
  3. Непријатен мирис
  4. Мртва кожа
  5. Лоша генитална хигиена
  6. Темни флеки на кожата
  7. Акни
  8. Проблеми со косата
  9. Црвенило
  10. Чешање и осип

 

 

loading...