Сакате да го забрзате вашиот метаболизам?

Ви нудиме неколку совети кои доколку ги практикувате вашиот метаболизам ќе почне побрзо да работи. 

Трчајте – Не е потребен голем напор, ниту многу време. Доволно е да почнете да трчате половина час, најмалку четири пати во неделата. Најдобар ефетк че постигнете доколку трчате наутро.

Интензивен тренинг – Иако овој начин е тежок,  резултатите се брзи и изненандувачки.

Појадувајте – Појадокот е најважниот оброк за вашиот метаболизам, и затоа не смеете никогаш да го прескокнувате. Прва работа која треба да ја направтите наутро е да јадете, потоа вашето тело ќе биде спремно за трошење калории.

Вода – Ако е зачинета со лимон, ѓумбир и краставица ефектот ќе биде уште поголем. Најмалку 2л на ден.

Ужинка – Еднаш во денот, овошје помеѓу оброците.

Пешачете – Наместо со кола одлучете се да одите пешки, брзиот чекор е многу важен. Секој ден барем по 15мин пешачете со брз чекор.

 

 

 

 

loading...