Еден ден ќе се сретнете со некој и сè ќе има смисла…

Сите непроспиени ноќи, отфрлања, крцкања на срцето и моменти кои ве натераа да се сомневате во љубов ќе исчезнат. Сè ќе заборавите во моментот кога ќе се сретнете со една личност, во моментот кога ќе ги отворите своите раце и ќе помислите: “Тоа е тоа. Тоа го чекав.”

Затоа што го чекавте тој момент и тоа чувство.

И кога ќе ги најдете, веднаш ќе го препознаете.

Ќе знаете, бидејќи сè ќе има смисла.

Нема да се сомневате и да ја доведувате во прашање валидноста на вашите чувства. Бидејќи вашите чувства ќе бидат несомнени, а вашите мисли ќе бидат мирни. Вие нема да седите таму прашувајќи се како се чувствува љубовта, дали пеперутките се вистински, дали е можно само да се сретнете со некоја личност и веднаш да се почувствува душата што вели: “Тебе. Јас те чекам.”

Бидејќи вашите пеперутки ќе бидат таму, нема да има потреба од зборови за љубовта да ја опишете, а вашите души ќе започнат да зборуваат сами бидејќи ќе се препознаат.

Еден ден ќе се сретнете со некој, и сè ќе има смисла.

Една личност, која ќе ве сака толку целосно и чудесно, ќе ви биде сѐ што е важно.

Затоа што таа личност ќе ве сака како што заслужувате, и на начинот на кој сакате…

Еден ден ќе се сретнете со некој, и сè ќе има смисла.

Сите љубовни песни ќе имаат смисла, сите поетските книги ќе имаат ново значење, па дури и пораките ќе ве наведат да се смеете, бидејќи никогаш нема да мислите, бидејќи ќе бидете вљубени. Ќе бидете заљубени. Вие ќе бидете во толку чиста и толку магична љубов.

Вашиот ум ќе биде мирен, срцето ќе се чувствува како да го нашло својот дом, и конечно ќе можете да кажете дека сте ја нашле вашата личност.

Затоа што кога ќе се запознаете со таа личност среде бура сè ќе биде мирно. Сè ќе биде добро. Еден ден ќе се сретнете со некој, и сè ќе има смисла.

Вие само треба да бидете подготвени, да чекате и да го пречекате!

loading...