Ќе заборавите на кршливи нокти, на сува и дива коса и на рапава и изморена кожа!

Ако некогаш сте имале прилика да се сретнете со масло од арган во светот на козметиката, сигурно сте забележале резултати уште при првиот пат. Аргановото масло се смета за едно од најдобрите растителни масла, особено во областа на козметиката поради бенефициите што ги дава на кожата, косата и ноктите кои се навистина многубројни.

Аргановото масло се уште го носи името на Мароко нафта поради тоа што се добиени од ореви кои растат на Арган дрво во јужните региони на Мароко. Ова ендемично дрво во африканската нација е исто така нарекувано и дрвото на животот, поради неверојатните ефекти што ги добиваме со помош на него. Ова масло е со многу висок квалитет и се добива од семето на дрвото Арган, плодовите се берат со рака.

Аргановото масло привлече голем број на жени, бидејќи тоа е убавина и козметичката индустрија го третира како злато, бидејќи е многу делотворно.

Најценета состојка во ова масло е витаминот Е, кој помага во борбата против лузни, и содржи многу висока концентрација на антиоксиданси својства, и ова магично масло во светот на убавината е познато како средство за заштита на кожата од опасните сончеви УВ зрачење поради тоа што е богато со каротен и полифеноли кои стимулира регенеративно дејство.

Имајте дома арганово масло секогаш, третирајте ја косата, ноктите и кожата и со продукти кои содржат арганово масло. Ќе заборавите на кршливи нокти, на сува и дива коса и на рапава и изморена кожа!

Advertisements