Како да се преживее стресен ден?

Еден работен ден, мирен и среќен, стана вистински предизвик за нас. Не е ни чудо што од време на време едноставно сакаме да побегнеме од реалноста и од сите обврски што ни се трупаат. Сепак, сè може да изгледа многу поедноставно, ако се посветиме на релаксираната и без тензија атмосфера.

Иако се чини дека сега релаксацијата е невозможна за вас, всушност е многу едноставно!

Следете ја вашата интуиција – Како и секоја добро организирана жена, имате план за секого и се. Но, дали го знаете чувството во стомакот што ви кажува дека не правите некои должности токму по тој редослед, и морате да ги одложите за подоцна. Тоа е вашата интуиција и ретко кога не сте во право. Понекогаш едноставно е подобро да нè води нашиот внатрешен глас, бидејќи на овој начин ќе се спасиме од дополнителен стрес.

Спијте секогаш кога можете – Една од главните причини за стрес е тоа што ние сме главно неинфицирани и ги извршуваме сите должности премногу уморни и со “половина мозок”. Значи секоја можна можност за сон искористите ја, ќе ја подобрите вашата продуктивност и да го зајакнете вашиот имунитет.

Понекогаш, само забавете – Кога чувствувате дека повеќе не можете, немојте. Забавете малку, одвојте малку време за себе и пешачете или само излезете во воздух. Заборавете на телефонот и на другите луѓе. Пронајдете дополнителна мотивација во себе и потоа вратете се на вашите обврски.

loading...