Колку сте постари, толку помалку ќе им верувате на луѓето!

Луѓето доаѓаат во вашиот живот, честопати многу ненадејно, но скоро со истото изненадување излегуваат од него. На некои од вас, некогаш им е многу жал, затоа што си мислевте дека нема да се случи денот кога веќе нема да се дружите и да контактирате. Сепак, тоа не е крај на светот. Тие веќе не се дел од вашиот живот и треба да гледате на тоа како на добра работа. Ако вредеше, ќе траеше. Како што стареете, сè помалку и помалку ќе пуштате нови луѓе во животот. Еве зошто тоа е целосно во ред.

Колку сте постари, толку помалку сте подготвени да претрпите одредени работи.

Кога сте млади, честопати имате желба да бидете пријател со сите. Премногу се грижите за она што другите мислат за вас. Можеби сте правеле и одредени работи што веројатно не би се осмелиле да ги правите во овие години, само затоа што некој би ве прифатил. Како и да е, тоа исто така влијаело врз правењето лоши пријателства. Во тоа време, не сте ги разбрале предупредувачките знаци или не сте биле многу свесни дека другите ве „газат“. Како што станувате позрели, помалку и помалку сакате да страдате од одредени работи. Немате време за незрели глупости, дури и ако тоа значи дека повеќе нема да гледате луѓе со кои минувавте многу време. Подобро ќе поминувате време сами отколку со некој што ве тера да се чувствувате осамени.

Колку сте постари, толку помалку се грижите за дружење и комуникација со нови пријатели.

Колку сте постари, толку помалку ќе им верувате на луѓето.

Колку сте постари, толку помалку сакате да ги ставате другите пред вас.

loading...