Како внесувате негативна енергија во домот?

Само мали промени во домот можат да донесат изобилство на позитивна енергија и благосостојба. Многу често, не сме ни свесни дека одредени работи се „киднапери на позитивна енергија“ – оние што ни ги намалуваат вибрациите и го загрозуваат мирот. За да се осигураме дека владее само позитивна енергија во нашиот дом и семејство, еве што треба да расчистиме и исфрлиме од домот:

Нечиста облека во некој ќош од спалната.

Патики и чевли растурени во ходникот околу влезната врата.

Скршени или напукнати садови.

Застанат часовник.

Стари весници и непотребна хартија.

Празен сад за сол и бибер.

Скромна порција и празна трпеза.

Место за седење или спиење под греда.

Суво цвеќе.

Полна канта со ѓубре.

loading...