Неколку карактеристики на духовно богатите луѓе!

Духовно богати луѓе се само оние луѓе кои се свесни дека има нешто повеќе од самите себе, и еве ги карактеристиките по кои се разликуваат од останатите!

Се верува дека духовно најбогатите луѓе се оние кои поминале низ тешкотии, неволји и предизвици и не се откажале од својата вера, не се откажале од самите себе. Кога животот ви носи болка и успешно го надминувате тоа, кога подготвени сте да го заборавите своето его, тоа значи дека веќе сте на чекор кон духовно богатство.

Еве кои се карактеристиките на духовно богатите луѓе:

Тие живеат љубов!

Знаат да сослушаат.

Се грижат за други луѓе.

Постојано учат.

Лесно својата душа ја покажуваат и даваат.

Тие создаваат.

Гледаат на животот низ розови очила.

Помагаат и бараат помош.

Умеат да делат и даваат.

Знаат дека секое лошо за добро е.

Не чекаат ништо за возврат.

loading...