Постигнете ја идеалната тежина пиејќи млеко

Американските научници од Универзитетот во Тенеси велат дека редовното консумирање млеко и млечни производи помага при губење на вишокот килограми. Истражувачите во своите студии се фокусирале на улогата на калциумот во исхраната. Според нивното мислење, поради недостиг на калциум, телото почнува да произведува повеќе хормон калцитриол, кој го зголемува производтството на клетките во мрсните ткива

loading...