Рецепт за убав ден на Владанка Димковска

Денешниот рецепт за убав ден со вас го споделува актерката и колумнистката Владанка Димковска.

Мојот рецепт за убав ден е насмевката и добриот збор. Кон себе си во огледало или кон некој друг. Само нежно према сите. Живееме во турбулентни времиња во кои насмевка и добра мисла се дијазепам. Секојдневно стануваме со проблеми, но чудно е како насмевката може да смени се. Крива линија која исправа толку многу нешта. Обично по станување размислувам за тоа како сакам да ми изгледа денот, си кажуцам неколку аформации во огледало, пијам зелено чајчр, нелогаш вежбам и се пуштам во поход. Секое утро на сопругот му кажувам дека го сакам пред да излезам. Сакам насмевки на лицето кај блиските луѓе. Убавиот ден мислам дека баш се создава. А мојот конкретен рецепт би бил: Ставате малку афирмавија, Голема насмевка, Се заблагодаруваме за се што имаме, Кажуваме те сакам нс најблиските, И одиме да го освоиме светот. 60% позитивнс мисла 40% насмевка. Среќни празници 🎄❤️🥰

loading...