Секоја капка роса, солза исплакана.​..

РОЗА


Скини ја најубавата роза од твојата градина ​
И на портите дојди и подари ми ја.​
Но те замолувам, сакам алова да биде.​
Да, алова како бојата на виното​
Алова како карминот на усните мои.​
Алова како љубовта.​
Алова како животот.​
Скини ја најубавата роза, но те молам​
на неа сакам росата утринска да остане.​
Да ја почувствувам свежината.​
Секоја капка роса, солза исплакана.​
Солза тага,​
Солза радост.​
Те замолувам, подари ми ја розата од твојата градина.​
И на неа трњето нека стои.​
Не плаши се, нема да се повредам.​
Само повеќе ќе внимавам ​
Дур чекорам смело по патеката каде ме чека убавината на постоењето.​
Те молам, дојди облечен во чиста руба ангелска и в рака држи ја розата.​
Веднаш чим порти отворам, ​
мирисот на мир и спокој да го почувствувам​
И да знам дека розата која ми ја носиш​
Со љубов е.​
За мене е.​
Единствена.​
Алова.​
Росна.​

Софија Петковска

Испратете и Вие ваш текст на info@ubavo.mk

loading...