РУСОКОСА

РУСОКОСА

Ој ти моме ​
мило драго,​
витка става​
гајтан веѓи​
крупни очи и​
усни ко јаготка зрела.​
Дај излези на чардакот,​
да ти видам бело лице,​
да ти пеам севдалинки​
дур со полско цвеќе китиш руси коси.​
Ој ти моме ​
мило драго,​
витка става​
гајтан веѓи​
крупни очи и​
усни ко јаготка зрела.​
Дај излези на портите,​
да ти галам медни усни,​
да ти шепнам љубов зборој,​
да ти мрсам руси коси.​
Ој ти моме ​
мило драго,​
витка става​
гајтан веѓи​
крупни очи и​
усни ко јаготка зрела.​
По друм појди,​
на сред село дојди,​
на кавал и гајда,​
оро играј, крши става,​
пушти ветер да ти носи русите коси.​

СОФИЈА ПЕТКОВСКА

Испратете и Вие ваш текст на info@ubavo.mk

loading...