Тајната на виткоста на вашата фигура е скриена во датата на раѓање

Никогаш не можевте да замислите дека датумот на раѓање може да го предвиди типот на фигурата, или како ќе изгледа една личност. Нумерологијата ни помага во тоа.

За тоа, потребно е да се соберат бројките на датумот, месецот и годината на раѓање. Додека не се добие едноцифрен број.

Пример, датум 12.05. Во 1990 година, се пресметува на следниов начин: 1 + 2 + 0 + 5 + 1 + 9 + 9 + 0 = 27 = 2 + 7 = 9. Бројот девет за оваа личност го одредува типот на нејзината фигура.

Број 1
Таквите луѓе обично водат многу активен животен стил и ретко страдаат од дебелина. Динамика им носи витка и затегната фигура.

Број 2
Луѓето од овој тип имаат тенденција да добиваат на тежина, честопати прибегнуваат кон диети. Но, не секој знае дека им е строго забрането да гладуваат. Наместо тоа, треба да се даде предност на храна од растително потекло и физичка активност.

Број 3
Овие луѓе честопати се под стрес за неважни работи. Секој знае дека колку е потешко на душата, толку е потешко и на телото. Обидете се да се ослободите од непотребниот товар и негативните емоции, и ќе изгледате се подобро и повитко.

Број 4
На луѓето од овој тип им се препорачува често да ги прават своите омилени активности. Недостаток на задоволство од работата може да предизвика силно чувство на глад. Како резултат, телото почнува да собира вишок маснотии.

Број 5
Видот на фигурата на овие луѓе секогаш зависи од нивната животна позиција. Оптимистите ќе имаат витка линија. Живејте го животот во потполност, а вашето тело нема да собере вишок килограми.

Број 6
Луѓето од овој тип често имаат пропорционална фигура. За да ги зачувате убавите облини, доволно е да јадете рационално, односно да бидете свесни за чувството на ситост и на тој начин ќе спречите прејадување и дебелеење.

Број 7
За овие луѓе е многу важно да одржуваат добри односи со нивниот партнер. Често, поради проблеми во врска или брак, постои проблем со вишок тежина.

Број 8
За овие луѓе е многу важно да научат да простуваат. Прекумерниот гнев може да одекне со натрупување на вишок килограми.

Број 9
Овој тип на луѓе е многу склон кон дебелеење, а елиминирањето на вишокот килограми во нивниот случај не е лесно. Многу е важно да не дозволите вашето тело да складира маснотии. Одлична опција, во овој случај, ќе биде диета базирана на кисело овошје.

 

Advertisements