Овој знак е натпросечно интелигентен

Тие имаат многу практичен дух и се родени со чувство за дипломатија.

Луѓето родени во овој знак имаат повисока од просечната интелигенција, но тие почесто се вредни работници отколку имагинативни креатори.

Тие се реални во проценката на ситуациите и секогаш знаат кога треба да направат чекор. Тие размислуваат за сè, добро и темелно анализираат и само тогаш прават одлучен чекор.

Тие се тврдоглави само кога ги бранат своите ставови, за кои особено се грижат.

Тие сакаат да помогнат и да ги задоволат сите, и ретко кажуваат не кога им се бара помош, дури и ако барањето е неоправдано. Поради ова, тие доживуваат разни непријатности.

Близнаците исто така се и љубители на уметноста.

loading...