Пролетното опаѓање на косата нека не ви е ноќна мора – фризерско студио Лазаревиќ имаат решение!

Иако зборуваме за траума која секоја припадничка на понежниот пол со задоволство би ја избришала од својата историја на убавина, опаѓањето на косата не мора секогаш да биде страшно.

Не, не е толку страшно како што звучи, и да – им се случува на сите и има решение.

Сите цицачи губат многу повеќе коса на пролет (но исто така и на есен!), Затоа, не грижете се премногу ако овој период наоѓате повеќе влакна во кадата или на четката за коса. Всушност, кога станува збор за сезонска „промена“ на косата, жените обично се жалат повеќе на нејзинота зголемената кршливост отколку на специфичното опаѓање.

Ако го земеме предвид фактот дека штотуку излеговме од зимскиот период и постудено време, кое не е нешто особено „љубезно“ со косата на главата – не е изненадувачки што прилагодувањето кон новите околности изгледа застрашувачки процес – со зголемено опаѓање.

Денес на пазарот има толку многу добри и квалитетни препарати кои можат да послужат како прва помош во најкритичните ситуации, само на вас е да изберете добар шампон за регенерација на косата од корените, да ја негувате со масло или крем што ќе ја зајакне косата и да влијаете на косата за кратко време. Вратете го вашиот гламурозен изглед и закажете третман за коса во фризерско студио Лазаревиќ. Тимот на фризерско студио Лазаревиќ ќе ви препорача и шампон и масло за вашиот тип на коса.

Исто така ако забележите дека нешто невообичаено се случува со вашата коса и ако губите значителна количина на коса – не двоумете се да побарате стручен совет. Закажете си термин само за вас на 079 206 306!

loading...