Променете ја исхраната и бидете здрави: Оваа храна е добра за црниот дроб

Здравиот црн дроб е еден од општите предуслови за здравјето на целиот организам. Овој орган е одговорен за распаѓање на јаглени хидрати, производство на гликоза и детоксикација на организмот. Црниот дроб складира хранливи материи и создава жолчка, неопходна за правилно варење и апсорпција на хранливите материи.

Затоа, не е ни чудо што заболениот црн дроб може да го наруши нечиј цел живот. Диетата е најважна за спречување на заболувања на црниот дроб. + И еве каква храна е добра за црниот дроб.

Кафе (но да се внимава на количината), зелен чај, грозје, боровница, брусница, цитрусни овошки, маслиново масло, риба, ореви, сок од цвекло, зелка и смокви.

loading...