Ако ви недостасува мир ова е идеална дестинација за вас

Град полн историја кој на својата територија има преубави цркви и манастири. Наше а светско одморалиште за тело и за душа.

Ако мисилите дека го знаете Охрид на памет и дека нема некоја убавина која не сте ја посетиле еве плус предлог од нас. Во продолжение еден дел од  прекрасни цркви и манастири кои би било одлично да ги посетите!

Св. Еразмо – Од Охрид кон Струга

Св. Јован Богослов – Канео

Св. Наум Охридски (9 век) – Најјужната точка на Охридското езеро

Св. Пантелејмон – Плаошник

Св.Софија (10 век) – Охрид

Св. Богородица- Заум – Манастир во карпите, Трпејца, Охридско

Св. Никола Геракомија (17 век) – Охрид

Св. Варвара – Охрид

Св. Троица (20 век) – на патот кон Пештани – Св. Наум

Св. Никола Болнички и Св. Богородица Болничка – Охрид

Св. Климент Охридски (мал Св. Климент) – Охрид

Св. Димитриј – Охрид

Св. Константин и Елена (15 век) – Охрид

Св. Богородица (14 век) – Охрид

Св. Врачи (14 век) – Охрид

Св. Ѓорѓи (19 век) – Охрид

Св. Никола – Охрид

Св. Никола Чудотворец (17 век) – Охрид

Св. Ѓорѓи (15 век) – Годивје, Охридско

Св. Никола (15 век) – Косел, Охридско

Св. Петка (19 век) – Велгошти, Охридско

Св.Богородица – Во кампот Градиште, Охридско

Св. Никола – Љубаништа, Охридско

Св. Богородица (13 век) – кај Канео, Охрид

Св. Стефан (15 век) – Пештерска црква Охрид

Св. Богородица – Кај чинарот, Охрид

Св.Богородица (13 век) – Кај Канео, Охрид

Сите Светии (15 век) – Лешани, Охридско

loading...