Поезија за убав ден

Ноќе,
кога гледаш во небото,
намигни ми мене.
Нека тоа биде тајна.
И покрај сите денови сиви,
кога ќе видиш некоја комета,
небото да го зарумени,
запамти: јас уште
летам и живеам луд!

Мирослав Мика Антиќ

loading...