Знаци дека сте имале корона дури и без да знаете!

Знаците дека сте го прележале Корона вирусот можеби не се толку очигледни…

Повеќе од 190 милиони луѓе имале коронавирус од 2019 година, според СЗО (Светска здравствена организација). Сепак, има многумина кои биле заразени дури и без да го знаат тоа.

Без тест за антитела, тешко е да се утврди дали навистина сме имале „Ковид-19“, но некои симптоми се јасни индикации дека сме „прележале“ Корона без воопшто да знаеме.


Нема сигурни индикации дека сте имале коронавирус, но некои општи симптоми што може да го потврдат тоа:

болки во телото
кашлање
течење на носот
замор
температура или треска
главоболка
гадење
губење на вкус и / или мирис
изменето чувство за вкус и мирис
отежнато дишење
повраќање
хроничен замор
тешкотии при дишењето
когнитивни тешкотии
болки во мускулите
тахикардија
проблеми со варењето
необјасниво губење на косата

loading...