Што треба да знаете за луѓето родени во знакот на Вага?

Екстровертните, директни, луѓе родени помеѓу 23 септември и 23 октомври обично се многу друштвени. Меѓутоа, иако ги сакаат луѓето, тие не преферираат гужви, туку помали собири и се знае дека се големи посредници: ако двајца се караат во друштвото – Вагите ќе бидат оние што ќе најдат начин да ги смират.

Припадниците на овој знак обично се стремат да воспостават рамнотежа, мир и правда во светот, глобално или во однос на нивниот мал свет.

Вагите се интелигентна личност, шармантна, можат да бидат многу убедливи, обично се многу посветени на работата. Тие честопати се лидери во своите области, но понекогаш можат да се релаксираат и затоа дејствуваат безгрижно.

Припадниците на овој хороскопски знак често се сметаат за најповршни, што не е далеку од вистината: опседнати се со убавината! Ова не е изненадувачки, со оглед дека нивната владејачка планета е Венера, па Вагите обожаваат музика, уметност, прекрасни пејзажи, прекрасни луѓе. Отворено ќе ви кажат да се смените пред излегување бидејќи она што сте го одбрале не ви одговара најдобро.

Бидејќи тие не ја толерираат неправдата, тие секогаш ќе дадат се од себе за да ја отстранат. Тие не се склони да дебатираат без причина и обично сами влегуваат во конфликт кога има нешто големо за кавга, но инаку нивното мото е „Балансирам“.

Тешко им е да изберат страна или да донесат големи одлуки во животот, токму поради нивниот постојан стремеж за рамнотежа.

Честопати им е приоритет во животот да ја пронајдат својата друга страна во форма на идеален партнер, а во врската постојано се стремат да воспостават хармонија. Тие ја презираат осаменоста, па затоа се одлични како пријатели, со исклучок на изразената тенденција да доцнат. Обично ќе направат се што е потребно за да ги одржат своите емотивни партнери, пријатели, колеги и членови на семејството среќни и многу задоволни.

Вагите обично знаат како да заработат пари и нема да биде лесно да останат со празни џебови, но нема да им биде лесно да се збогатат бидејќи обожаваат убава облека, чевли, накит.

 

 

Advertisements