Грешки при нанесување на лосион што секој од нас ги прави

Грешки при нанесување на лосион може да влијаат на изгледот и здравјето на нашата кожа…

Иако со години нанесуваме лосион за тело, како и секој друг производ за убавина, понекогаш грешиме без воопшто да го знаеме тоа. А тие грешки може да не чинат здрава кожа. Еве за што се работи.

Грешки при нанесување лосион
Во принцип, водичот за правилно нанесување на лосионот е многу едноставен. Треба да се нанесува секој ден, три до пет минути по туширањето. Само така можеме да ја „фатиме“ влагата, да ја нахраниме кожата и да и ја вратиме природната бариера на кожата, загрозена од сапуните и купките.

И кои се најчестите грешки?

Не нанесуваме доволно лосион

Не штеди. Секако, тоа не значи трошење на целото шише за два дена, туку бидете дарежливи при нанесувањето на лосионот.

Не го применуваме насекаде

Често се случува да заборавиме на делот од телото кој природно не е сув. Некои забораваат да ги тријат нозете, некои стомакот, а некои рацете и грбот. Бидете детални.

Недоволно хидратантен препарат

Лосионот за тело има улога да ја негува нашата кожа. А ако не е доволно хидратантен, може да има спротивен ефект. Затоа, внимавајте на состојките кои ги има во лосионот. Користете производи кои содржат хранливи материи, витамини и состојки кои ќе ја негуваат кожата.

loading...