Ова растение привлекува среќа и здравје во вашиот дом: Ставете саксија во СЕКОЈ ќош од собата и привлечете БЛАГОСОСТОЈБА

Според верувањата на Шенг Шуи, ова растение треба да се стави буквално во секој агол од вашата куќа.

Бамбусот пред години беше познат како „среќно растение“ кое потекнува од тропските предели, воопшто не бара и затоа е идеален за домашен простор. Фенг шуи тврди дека бамбусот предизвикува опуштена енергија и ја неутрализира сета негативна енергија од куќата. Исто така, се верува дека ги штити луѓето од сите болести и лоши намери. Исто така, се верува дека е магнет за пари и среќа. Со бабус ќе добиете се што барате.

Каде треба да стои бамбусот?

Можете да го поставите каде сакате, но југоисточниот или источниот агол на собата е подобар. Најважно е да е во агол. Идеално е да биде таму каде што поминувате најмногу време, за подобро да влијаете на целото семејство, но може да биде и во секоја просторија.

Advertisements