Како малиот простор да изгледа поголем?

Сите посакуваме нашите домови да изгледаат големо и убаво. Тоа најдобро го знаат оние кои живеат во станови со мала квадратура.

Во продолжение ви нудиме неколку идеи како малиот простор во домот да изгледа поголем со одлични естетски финти.

Во дневната соба вградете отворени полици кои ќе бидат високи сè до таванот.Мебелот нека биде понизок, гарнитурите со ниски потпирачи.Во кујната висечките плакарчиња поставете ги до самиот таван.Во иста светла боја бојадисајте ги таваните и ѕидовите. На некои делови можете да залепите тапет со вертикални линии и шари.Каде и да ви се отвори можност поставете високи огледала.Сијалиците кои ќе ги наместите нека бидат вертикални.Закачете долги завеси дирекно од таванот.

Advertisements