Го лекува целото тело, ја убива болката за неколку минути!

Ефтин е, лесно достапен а се што треба да направите е да го измешате со вода и да го аплицирате на болнотот место. Оваа сезона се повеќе време ќе поминувате на сонце, и треба да внимавате на три основни работи: хидратација, заштита од сонце и одмор, за да телото ви се заштити и да остане здраво.
Најголем проблем во летото се болките во мускулите и зглобовите, поради зголемените активности како и сувата кожа поради потење и влијанието на УВ зраците. Ние ви предлагаме да го испробате овој домашен рецепт за магнезиумов лосион кој може да ги реши вашите проблеми со една постапка.
Магнезиумот мора да се внесува во точна количина секој ден бидејќи е многу потребен, дури 300 хемиски процеси во телото се одвиваат со негово присуство.

Состојки:
3 лажици врела вода
Половина чаша магнезиум хлорид

Се што треба да направите е да ја помешате врелата вода со магнезиумот и да ја аплицирате на телото каде што чувствувате болка. Протријте го и за три минути ќе осетите како болката се намалува и ја снемува.
Истава смеса можете редовно да ја користите како млеко за тело.

loading...