На кое место ве боли стомакот?

Стомакот зафаќа голема површина а болката може да се појави во било кој дел од стомакот. И токму тоа игра важна улога во рано дијагностицирање на проблемот. Околу 90% од луѓето се соочуваат многу често со болки во одреден дел од стомакот, но не знаат зошто токму таму ги боли. Некогаш болката не мора да е предзнак за нешто сериозно, но некогаш може да е знак за нешто не многу едноставно и добро. Најдобро е за знаете зошто токму таму ве боли за на време да може да се лекувате.

Со помош на табелата дознајте за каков вид на проблем станува збор.

  1. Камен во жолчката, воспаление на панкреас или чир на желудник.
  2. Кила, чир на желудник, споро варење на храна и мачнини од киселина.
  3. Чир на желудник или на дванаестопалачно црево, воспаление на панкреас или спора работа на жолчката.
  4. Воспаление на уринарниот тракт или камен во жолчката
  5. Рана фаза на воспалено слепо црево, папочна кила, чир или воспаление на панкреасот.
  6. Воспалено дебело црево, мрзливи црева, камен во жолчка, вишок на гасови.
  7. Болка во карлицата(гинеколошки проблем), болка во препони, воспаление на уринарниот трак,
  8. Воспаление на дебело црево, на слепо црево или на уринарниот тракт. Гинеколошки проблем.
  9. Дивертикиларна болест(гинеколошки проблем)
loading...