Слободата на умот носи среќа!

Вие не треба да правите ништо за да бидете слободни. Не треба да поминувате тестовите. Не треба да му се поклонувате никому. Вие само треба да го отпуштите. Да се ослободите.

Треба да имате став кој е изразен вака:
“Не ми е гајле”. Но, не на саркастичен и арогантен начин, туку искрен со многу љубов.

Кога ќе почнете да мислите така, тоа значи дека сте на вистинскиот пат.

Кога вашите односи се формулирани според овој принцип не сте на добар пат:
“Нека светот прави со мене што ќе посака. Не ми е важно, со какво искуство ќе поминам. Не е важно, дали сум болен или здрав, богат или сиромашен, среќен или тажен. ”

Престанете да размислувате многу за себе. Престанете да се обидувате сами да се подобрите. Ослободете се. Природата ќе се грижи за вас. Секогаш ќе знаете што да правите. Престанете да размислувате за тоа што и како треба. Престанете да размислувате за вашето здравје, вашата животна ситуација и вашите односи со други луѓе. Кога ќе престанете да размислувате за овие работи, тие ќе почнат автоматски да се подобруваат и да станат подобри отколку што би можеле да замислите. Не се борете се со себе. Не борете се секојпат кога мислите дека нешто не е во ред … Слободата на умот носи среќа!

loading...