Обезбедете го успехот долгорочно!

Сите ние треба веднаш да ја подигнеме нашата самодоверба и да откриеме како долгорочно ќе го обезбедиме успехот. Еве три реченици кои редовно ги изговараат успешните луѓе:

  •  “Мое мислење е …” – со оваа реченица ќе покажете дека сте работник кој се обидува да размисли за проблемите и да најде решение. Работодавците ги сакаат луѓето со визии и само тие можат да успеат на долг рок.
  •  “Ми треба помош” – никој не знае сè, но и сè може да се научи. Затоа, не плашете се да побарате помош. На овој начин ќе научите нешто ново и ќе им покажете на своите претпоставени дека сте подготвени да научите од другите и дека знаете како да сослушате, што е предност за тимска работа.
  •  “Направив грешка” – признавањето на грешка е квалитет, и во приватниот живот и во бизнисот. Можеби таквото признание нема да направи да се чувствувате виновни, но ќе стекнете почит кон вашиот колега, бидејќи ќе покажете дека сте свесни за сè околу вас
loading...